Champagneführern (bok)

Wine Crime-deckaren Champagneführern är en berättelse om svek, död och kärlek med förgreningar till andra världskriget.

Champagneführern finns som pocketbok. Pris 150 kr inklusive porto inom Sverige. Beställ så här:
1. Swisha 150 kr/bok till Swishnummer 1235299169 eller sätt in 150 kr/bok på bankgiro 321-2586. I priset ingår porto inom Sverige.
2. Uppge ditt namn och postadress som meddelande samt CF. Om du önskar ett signerat exemplar, ange Signerat.
3. Din bok postas inom två vardagar från registrerad inbetalning.

Champagneführern finns också som ljudbok och e-bok. Du hittar den där e-böcker säljs och ljudböcker finns, till exempel på Storytel eller Bookbeat.

Om Champagneführern
Harald Poppe ångrar nästan att han lät sig luras med på vinresan till Épernay i Frankrike. Han tycker visserligen om vin och champagne, men större delen av tiden har han faktiskt ingen aning om vad guiden pratar om. När gruppen så besöker det anrika champagnehuset Cloët-Décleaux hittar Harald den legendariske källarmästaren Anselme Guidot döende och plötsligt dras han in i en historia som kommer att förändra hans liv.

Innan Anselme Guidot ger upp andan nere i champagnehusets källare hinner han säga några kryptiska ord till Harald, ord som leder honom till källarmästarens vackra barnbarn Isabelle. Tillsammans gör de en överraskande upptäckt som övertygar Isabelle om att hennes morfars död inte var naturlig. Hon och Harald tvingas gräva allt djupare i Champagneregionens blodiga historia, med ockupationen under andra världskriget som fond, för att hitta Anselme Guidots mördare.

Pressröster om Champagneführern
”Vi snackar Millennium, vi snackar Wallander…” Aftonbladet om Wine Crime

”Kåre Halldéns champagne-deckare är den första på svenska. Och den är riktigt bra…” Svenska Dagbladet

”… en vinberusad Da Vinci-koden.” Amelia

”En härligt bubblande mysdeckare.” Varbergsposten

”… både välskrivet och underhållande.” TARA

”Kontrasterna i boken mellan nutid och historia, flärd och vardag, krasshet och känsla samt svenskt och franskt ger storyn en charm med flera bottnar.” Nerikes Allehanda

”Champagneführern kan nog uppskattas av de flesta, har du dessutom ett vinintresse har du en spännande tegelsten att se fram emot i hängmattan i sommar.” Livets Goda

”Kan absolut rekommendera den till såväl vinälskare som deckarfantaster.” Vinbonden

”Mord, historia – och en jäkla massa vin.” Östermalmsnytt