NYÅRSLÅDAN 2017

ARTIKELNUMMER : 75813-09, PRIS: 2 496 kr (6 flaskor)

Beställ NYÅRSLÅDAN 2017 på Systembolaget.se (direktlänk – just nu 2 lådor kvar)

Äntligen!
Årets Nyårslåda innehåller bland annat två av de mest efterfrågade champagnerna i Champagne-klubbens historia: en prestige-Blanc de Noirs från den lilla vingården Pierre Robert i Grand Cru-byn Aÿ samt den säregna Rosén de Saignée från kvalitetsodlaren Alain Bernard.
Årsproduktionen ligger kring 3000 flaskor på dessa champagner och de har alltid varit svåra att få tag på i tillräcklig mängd för att erbjuda i en Champagneklubbs-låda. Men i år blir det äntligen jubel i busken. Så här ser årets Nyårslåda ut:

Nyårslådan 2017 innehåller följande sex champagner:

2 flaskor 2008 Blanc de Noirs, Champagne Alain Bernard
Champagne Alain Bernards prestigechampagne är gjord uteslutande på den troligen bästa pinot noir som går att uppbåda i Grand Cru-byn Aÿ: den 0,3 hektar lilla vingården Pierre Robert. Max 3000 flaskor per år produceras och detta är den finfina 2008:an.
Årsproduktion: 2500 flaskor

2 flaskor Rosé de Saignée (2012), Champagne Alain Bernard
Denna prestige-rosé har en djupröd färg och enormt mycket smak. Förklaringen ligger i den långa skalmacerationen (över två dygn ligger skalen i och färgar vinet). Alla druvor, 100% pinot noir, kommer från 2012 (dock ej årgångsbetecknad).
Årsproduktion: 3000 flaskor

2 flaskor Brut Tradition, Champagne Alain Bernard
Inget nyårsfirande utan en riktigt bra aperitifchampagne. Den tredje champagnen i årets Nyårslåda är en torr, frisk och klassisk blandning på chardonnay (60%), pinot noir (35%) och pinot meunier (5%). Alla druvor från Premier Cru- och Grand Cru-byar.
Årsproduktion: 40.000 flaskor

Om Champagne Alain Bernard

1912 bestämde sig Alain Bernard för att det var dags att skapa sin egen champagne. Familjen äger totalt sju hektar odlingar i Premier Cru-byarna Dizy, Hautvillers och Cumières, samt i Grand Cru-byn Aÿ, mitt i Frankrikes Champagne-distrikt. Från första dagen har kvalitet och nogrannhet varit ledorden. Idag drivs produktionen vidare av fjärde generationen Bernard, paret Benoit och Isabelle Bernard.

Årsproduktionen ligger på cirka 75.000 flaskor. Benoit och Isabelle Bernard följer de högsta kvalitetskraven. I egenskap av ”Vigneron Independent”, säkerställs den kompromisslösa kvaliteten hela vägen från odlingarna till den färdiga flaskan. I Bernards källare, cave, lagras standardchampagnen fyra år på flaska innan den anses färdig. Den lagstadgade lagringstiden på flaska är 15 månader.