Elodie D. Tradition Brut

ARTIKELNUMMER : 79878-01, PRIS: 339 kr

Beställ Champagne Elodie D. Tradition Brut på Systembolaget.se (tillfälligt slut, åter beställningsbar 20190902)

Gott, smakrikt och mångfacetterat. Passar som aperitif och till maten, gärna kötträtter. Alla druvor från Premier Cru-byn Eceuil.
Druvor: 70% pinot noir, 15% pinot meunier, 15% chardonnay
Dosage: 7 g/l

Om Champagne Elodie D.
Familjen Desbordes – d:et i Champagne Elodie D. – har varit vinbönder i Premier Cru-byn Eceuil sedan 1692. Ja, du läste rätt. Samtidigt som Dom Pérignon arbetade med att förfina champagne-metoden, odlade familjen Desbordes druvor och tillverkade vin ett fåtal kilometer från munkens kloster i Hautvillers.

Åtta obrutna generationer senare är det nu dags för Elodie att ta över familjefirman, vilket är något av ett unikum i Champagne; de senaste 80 åren har det bara varit kvinnor vid familjefirmans roder.
Elodies ansvar är att förvalta familjearvet in i framtiden. Det gör hon bland annat genom att introducera biodynamiska och ekologiska metoder. Till exempel har Elodie skrotat traktorerna och använder numera bara hästar för att arbeta i den 10 hektar stora vingården. Champagnerna från Elodie D. har helt eller delvis lagrats på specialtillverkade ekfat från Champagne.