Elodie D. Rosé de Saignée

ARTIKELNUMMER : 73334-01, PRIS: 340 kr

Beställ Champagne Elodie D. Rosée de Saignée Brut på Systembolaget.se (tillfälligt slut)

Rosé-champagne i matig stil, tillverkad med saignée-metoden, alltså att man låtit druvskalen färga och smaksätta vinet. Passar som snygg aperitif, till kötträtter och/eller desserter. Alla druvor från Premier Cru-byn Eceuil.
Druvor: 100% pinot noir
Dosage: 7 g/l

Om Champagne Elodie D.
Familjen Desbordes – d:et i Champagne Elodie D. – har varit vinbönder i Premier Cru-byn Eceuil sedan 1692. Ja, du läste rätt. Samtidigt som Dom Pérignon arbetade med att förfina champagne-metoden, odlade familjen Desbordes druvor och tillverkade vin ett fåtal kilometer från munkens kloster i Hautvillers.

Åtta obrutna generationer senare är det nu dags för Elodie att ta över familjefirman, vilket är något av ett unikum i Champagne; de senaste 80 åren har det bara varit kvinnor vid familjefirmans roder.
Elodies ansvar är att förvalta familjearvet in i framtiden. Det gör hon bland annat genom att introducera biodynamiska och ekologiska metoder. Till exempel har Elodie skrotat traktorerna och använder numera bara hästar för att arbeta i den 10 hektar stora vingården. Champagnerna från Elodie D. har helt eller delvis lagrats på specialtillverkade ekfat från Champagne.